Tarieven en vergoedingen

Een aanvullende verzekering, een basis verzekering, het eigen risico, chronisch of niet-chronisch…….het is nogal ingewikkeld. Hieronder volgt een uitleg en heeft u nog andere vragen belt u gerust!

Aanvullende verzekering
De reguliere fysiotherapie (denk hierbij aan; last van de knie, enkel, rug, schouder etc.) komt altijd uit de aanvullende verzekering. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, worden de fysiotherapie behandelingen gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. De nota van uw behandeling zal dan ook direct ingediend worden bij uw zorgverzekeraar en deze zal door hen vergoed worden. Bij het aanspreken van uw aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing.

Basis verzekering
De basisverzekering is in Nederland een verplichte verzekering. Iedereen is verplicht deze verzekering af te sluiten. De basisverzekering wordt binnen de fysiotherapie alleen aangesproken bij een chonische indicatie. Hieronder vindt u de uitleg omtrent chronische – en niet-chronische indicaties. Alleen bij het aanspreken van uw basisverzekering komt het eigen risico om de hoek kijken.

Chronisch of niet-chronisch
De zogenoemde chronische klachten zijn samengesteld door de overheid op de chronische lijst. Op deze lijst staan aandoeningen  die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Wel zullen daarvoor eerst de eerste 20 behandelingen zelf betaald moeten worden OF vanuit de aanvullende verzekering betaald moeten worden. Vanaf de 21ste behandeling worden de behandelingen dan vergoed uit de basisverzekering. Bij het aanspreken van uw basisverzekering komt het eigen risico wel om de hoek kijken. Het kan dus zijn dat u na de 20 behandelingen, ook het eigen risico of een deel hiervan, nog zal moeten betalen.

Tarieven

In 2024 heb ik geen contract met de volgende zorgverzekeringen: *  Menzis;  HEMA,  Anderzorg en Vink/Vink  vallen hieronder  * Zorg en Zekerheid;  AZVZ.  valt hieronder  * Caresq;  Aevitea en  Eucare zijn hiervan een onderdeel  *  ENO ;  Salland   valt hieronder en * Just van CZ.

In 2023 heb ik geen contract met de volgende zorgverzekeringen: *  Menzis;  HEMA,  Anderzorg en Vink/Vink  vallen hieronder  * Zorg en Zekerheid;  AZVZ.  valt hieronder  * Caresq;  Aevitea en  Eucare zijn hiervan een onderdeel  *  ENO ;  Salland   valt hieronder en * Just van CZ. Ik kan verzekerden van deze zorgverzekeringen gewoon behandelen. U krijgt van mij een factuur die u bij uw zorgverzekering kunt indienen. Meestal wordt er een deel ( ongeveer 70%) vergoed. Informeert u bij bovenstaande verzekeringen welk bedrag er vergoed wordt zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Met de meeste restitutiepolissen krijgt u het gehele bedrag vergoed.

Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent, gelden onderstaande tarieven voor 2023. Dit geldt ook wanneer het maximum aan vergoeding binnen uw polis bereikt is.

Behandeling Kosten
Zitting Fysiotherapie €40,00
Screening €20,00
Intake en onderzoek na screening €30,00
Intake en onderzoek na verwijzing €50,00
Toeslag voor behandeling aan huis* €22,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek €75,00
Niet nagekomen afspraak €35,00
Telefonische zitting €18,00
Massage 30 minuten €40,00

*een behandeling aan huis is alleen mogelijk indien u een verwijzing hiervoor heeft van uw arts.