Therapie

Manuele Triggerpointtherapie

Myofasciale pijn wordt veroorzaakt door triggerpoints. Triggerpoint is de benaming voor een samentrekking van een klein deeltje van een spier. Deze samentrekking is door een ervaren therapeut te voelen als een verdikking/knoop in de spier.

Lees meer>>

Dry needling

Dry needling is een behandeltechniek waarbij een zeer dun naaldje door huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Deze techniek is uiterst effectief voor de behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van dry needling.

Lees meer>>

Mulligan

Het Mulligan Concept is een manuele therapie techniek, ontwikkeld door Brian Mulligan, die uitkomst kan bieden bij zowel acute als langdurige klachten aan het bewegingsapparaat.

Lees meer>>

Fysiotherapeutische oefentherapie

Mensen lopen, zitten, staan, bukken, etc. Iedereen op zijn eigen manier. Maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. De meest houdingen en bewegingen gebeuren onbewust en iedereen ontwikkelt zijn eigen houdings-, en bewegingsgewoonten. Helaas zijn deze gewoonten niet altijd de juiste waardoor er vaak klachten aan het bewegingsappararaat ontstaan.

Lees meer>>

Fysiotherapeutische massage

Massage is één van de behandelvormen die de fysiotherapeut kent/ tot zijn beschikking heeft om het lichaam te behandelen. Met strijkingen en knedingen van zachte weefsels zoals de huid, spieren, pezen en bindweefsel beïnvloedt uw fysiotherapeut wat er in die weefsels gebeurt.

Lees meer>>

Huisbezoek

Kunt u niet naar mij toekomen omdat u klacht dat niet toelaat, dan kom ik naar u toe!
Fysiotherapie Sonja Kremer verricht namelijk ook, indien nodig, behandelingen bij u thuis.

Lees meer>>